Det var kl 12.01 Hovedredningssentralen i Stavanger mottok melding om at et helikopter var styrtet på vestsiden av Sotra ved Turøy. Ombord i helikopteret var det 11 ansatte og 2 besetningsmedlemmer som var på vei fra Gullfaks B til Flesland. Alle passasjerene ombord et tilknyttet Statoil, mens helikopteret er operert av CHC Helikopter Service.

SISTE: Hovedredningsentralen bekrfter at 11 omkomne er funnet.

Rotoren er funnet på en holme. Selve kroppen på helikopteret er funnet på 6-7 meters dyp ved siden av holmen, opplyser Hovedredningssentralen.

Vitner har fortalt at de hørte helikopteret kom inn mot land før lyden brått endret seg og øyenvitner har fortalt at helikopteret mistet rotoren og krasjet deretter på Turøy.

Vitner har også fortalt at det ble observert personer i sjøen, men politiet bekrefter at de har funnet omkomne på land og ingen overlevende er så langt funnet.

Statoil har valgt å stoppe all helikoptertrafikk inntil videre. Hovedretningssentralen melder at det er opprettet flyrestriksjonsområde rundt havaristedet. Ingen flymaskiner kan være i området nærmere enn 3NM. Dette gjelder også droner.

Statoil har opprettet pårørendesenter på Scandic Kokstad. Pårørende kan ringe: 51 94 18 33. Politiet har egen pårørendetelefon: 815 02 800.

– Vi jobber med å få oversikt over situasjonen. Vi mobiliserte umiddelbart vår beredskapsorganisasjon

Det sier Statoils pressetalsmann Ole Andreas Skauby til NRK. Statoil har satt beredskapsorganisasjon både i Bergen og Stavanger. I Bergen har selskapet opprettet et pårørendesenter.

– Første prioritet for oss er å ta hånd om berørert personell og deres pårørende. Vi er i ferd med å opprette et pårørendesenter i Bergen, der pårørende kan henvende seg. Dette er en alvorlig situasjon som vi bruker all vår energi på å få en oversikt over, sier Skauby.

Nyhetsbrev fra Petro.no

 

 

 

Forrige artikkelPolitiet: Omkomne er funnet
Neste artikkelHelikopterulykken: Industri Energi krever at helikoptrene settes på bakken

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR