Roxelgruppen har nådd 275 millioner i omsetning på 2,5 år. Nå vil de ha flere bedrifter inn i Tasta teknologipark.,For halvannet år siden flyttet Roxel inn i nye lokaler i Skogstøstraen på Tasta, og har siden den gang kjøpt opp fire bedrifter og startet seks nye med hvert sitt spesialfelt.

Satser bredt
Administrerende direktør, Dag Øyving Meling, er ikke i tvil om at breddesatsing er veien å gå.

– Ideen fra dag én har vært å skape en «cluster» av små og mellomstore bedrifter som kan dra nytte av hverandres fagkompetanse. Ved å få inn selskaper som ikke overlapper, men utfyller hverandre, kan vi tilby større pakker og skaper organisk vekst, sier Meling til Petro Media News.

Han understreker at de er like interessert i onshore- som offshore-bedrifter, ikke minst for å være mindre sårbare for svingninger i markedet.

– Vi tror at vi kan bruke samme fagkompetanse, og bruke klyngen av bedrifter for det det er verdt til å ta unna markedssvingninger som oppstår, sier han.

Tror på 800 millioner i 2018
Roxelgruppen har gått fra 0 til 275 millioner i omsetning på 2,5 år, og forventer å runde 340 millioner i 2014. Samtidig skal bemanningen økes fra 150 til 250 personer. Meling tror ikke veksten stopper der.

– Vi tror den videre veksten i Roxelgruppen vil gi en akkumulert omsetning på 800 millioner i 2018.

Frir til støtteselskaper
I november utvider Roxelgruppen med et større bygg på naboadressen i Skogstøstraen. Her blir det 7400 nye kvadratmeter å boltre seg på. De nye lokalene har omtrent 430 arbeidsplasser alene, og Meling er interessert i å fylle alle.

– Tasta er en mulighetsarena for industriutvikling, og bedrifter som føler de passer inn er hjertelig velkommen. Her er det tilrettelagt for små og mellomstore selskaper, som kan dra nytte av felles infrastruktur, forteller Meling.

Han mener beliggenheten i seg selv er noe bedriftene i Skogstøstraen nyter godt av.

– Det skal være kjekt på jobb, med mer enn bare industribygg. Her er majoriteten av kontorene og verkstedene vendt mot sjøen, så du kan roe «mindset-et» ved å kikke på cruiseskip som passerer ute i fjorden. Vi har også båtplasser, for de som vil ta sjøveien til jobb, og har til og med kjøpt inn en egen firmabåt.

Les også:

Vil lage nytt Forus på Tasta

Forrige artikkelSUT til “Island Innovator”
Neste artikkelIsland Offshore med Premier Oil-kontrakt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR