Har vunnet prosjekt for å identifisere feilmekanismer på brønner, estimere intervensjonsfrekvens, og oppdatere brønnenes risikovurdering.

Exprosoft er valgt som leverandør av to brønn-studier for et stort offshorefelt i Canada, melder selskapet.

Prosjektet vil blant annet gi operatøren et svar på hvilke feilmekanismer som gjelder for feltets brønner, og et estimat på forventet antall intervensjoner for hvert år i feltets gjenværende levetid, ifølge selskapet.

Den første studien er en RAM-analyse, hvor det benyttes både felterfaringer og industridata for å estimere fremtidige intervensjoner og kostnader. Den andre studien er en QRA for å oppdatere risikonivået for feltets brønner. Leveranse av rapporter er i juni og oktober, 2016.

Begge studiene vil benytte WellMaster, verdens største database for pålitelighetsdata på brønnkomponenter.

Exprosoft er et programvare- og konsulentselskap for brønn-oppetid for olje- og gassoperatører. Selskapet leverer løsninger som skal gjøre at operatørene forstår feil og risikoer til brønnutstyr, og bruker denne kunnskapen til å redusere intervensjonskostnader og øke produksjonen gjennom brønnenes livssyklus. Selskapet ble etablert i 2001 som et resultat fra forskningsmiljøet i Sintef i Trondheim.

Forrige artikkelLeverer HVAC-utstyr til Martin Linge FSO
Neste artikkelØkt nedgang på modne felt blir synlige

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR