Bare 20 prosent av ansatte i olje- og energisektoren er kvinner, viser en rapport laget på oppdrag av Olje- og energidepartementet.

Foto: Hydro

– Energisektoren er en spennende sektor som gir mange muligheter. At olje- og energisektoren sysselsetter om lag 80 prosent menn og 20 prosent kvinner er ikke godt nok, sier statssekretær Anita Utseth i Olje- og energidepartementet i en pressemelding.

Departementet har engasjert Norut Samfunnsforskning til å utarbeide en rapport om kvinner og menns representasjon og innflytelse i olje- og energisektoren. Rapporten er et samarbeid med Oljeindustriens Landsforening, Norsk Industri og Energibedriftenes Landsforening, og delfinansiert av NHOs Arbeidsmiljøfond.

Bare 15 prosent av lederne i bransjen er kvinner, og bare et fåtall av virksomhetene har etablert en praksis for å øke kvinneandelen blant sine ledere og styremedlemmer, viser undersøkelsen.

20 prosent hadde konkrete mål for likestilling, 8 prosent hadde handlingsplan for likestilling og 23 prosent hadde i løpet av de siste tre årene gjennomført tiltak for å øke kvinneandelen.

Forrige artikkelFusjon gir stålkjempe
Neste artikkelMillionrate for første gang

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR