Onsdag arrangerer ni organisasjoner en felles politisk markering i Stavanger. – Når alt står på hold blir det en tsunamieffekt der alt blir skudd fremover, sier Safe-leder Hilde-Marit Rysst.

En samlet fagbevegelse mener at regjeringen må gjøre mer for å bevare arbeidsplasser og kompetanse i oljenæringen.

– Målet er å få et tydelig tegn fra regjeringen og få noen aktive grep, sier Safe-leder Hilde-Marit Rysst til Petro.no.

– Vi håper å få noen svar. Tord Lien kommer og skal fortelle oss noe, men vi har nok for store forhåpninger, sier hun.

Rysst tror at konsekvensene av sparing og kutt i oljeindustrien til slutt vil ende i økte utgifter, da folk blir en utgift på NAV-trygd i stedet for å arbeide og gi skatteinntekter til staten.

Safe og de andre organisasjonene vil kreve at plugging skal gjennomføres, samt at planlagt vedlikehold blir opprettholdt.

Safe-leder Hilde-Marit Rysst. (Foto: SAFE)
Safe-leder Hilde-Marit Rysst. (Foto: SAFE)

– Det må også åpnes nye leteområder. Det går i snitt 10-15 år fra beslutning tas til inntektene kommer. Når alt står på hold blir det en tsunamieffekt der alt blir skudd fremover, sier hun.

Dersom det ikke kommer noen tiltak nå, tror Rysst fremtiden blir dyster.

– Det er ingen kontrakter i syne, det blir et enda tøffere år i 2016 og enda flere rigger blir lagt i opplag. Leverandørindustrien vil slite og folk vil ikke ha arbeid. Det blir en belastning for samfunnet, og store inntekter for velferdssamfunnet går tapt, sier hun.

Markeringen blir gjennomført i dag, onsdag 18. november kl. 18.00 utenfor oljemuseet i Stavanger, under hovedparolen «Norge trenger oljeindustrien!»

Rysst forteller at hun håper å se et folkemylder utenfor oljemuseet i dag.

Felles markering

DSO, El & IT Forbundet, Fellesforbundet, FLT, Industri Energi, Lederne, NITO, Norsk Sjømannsforbund og SAFE krever at olje- og energiminister Tord Lien må komme med konkrete og målrettede tiltak.

Organisasjonene, som både er frittstående samt i LO, YS og UNIO står samlet for å sette fokus på den utfordrende situasjonen i oljenæringen. På vegne av sine nesten 400.000 medlemmer krever de handling nå fra myndighetene for å sikre arbeidsplasser og verdifull kompetanse i en næring Norge trenger i lang tid fremover.

Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø kommer og Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, administrerende direktør, Norsk olje og gass skal snakke om oljeindustriens betydning fremover.

Forrige artikkelTrekker seg ut av Alaska
Neste artikkelDiskuterte bærekraftig energiutnyttelse og forsyning på IEA-møte

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR