Fagforeningene Industri Energi, Lederne, Nito, Safe og Tekna trekker seg fra arbeidsgruppen som jobber med nedbemanning på StatoilHydro-plattformene.,Av Alf Inge Molde

I forbindelse med omorganiseringen og nedbemanningen offshore har StatoilHydro satt ned en arbeidsgruppe bestående av ledelse og representanter for de ansatte som jobber med bemanningsspørsmålet.

Mandag denne uken leverte hver plattform inn sine innspill til arbeidsgruppen – som fikk frist til å behandle innspillene til fredag. For kort tid, mener fagforeningene. Nå har de trukket seg fra arbeidsgruppen.

– Vi har trukket oss fra arbeidsgruppa. Vi har bedt bedriften om en del prinsipielle avklaringer som vi ikke har fått. Vi får ikke innflytelse på det videre arbeidet og opplever at bedriften bare kjører på, sier Per Steinar Stamnes, leder for Industri Energis sokkelforening i StatoilHydro, til Stavanger Aftenblad.

Per Helge Ødegård i Lederne sier at fagforeningene ikke har trukket seg fra behandlingen av saken i Arbeidsmiljøutvalgene og Bedriftsutvalgene neste uke.

– Men situasjonen vi er i nå kan påvirke den videre behandlingen. Det er viktig at vi får løst dette kaoset så vi slipper å ta saken ut av bedriften og til Petroleumstilsynet, sier Ødegård til Aftenbladet.

Forrige artikkelHevder Reiten visste alt
Neste artikkelKinesisk dypvannsbestilling

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR