SPE Workshop er den første olje- og gasskonferansen som SPE arrangerer i nord, og temaet er valgt for å bygge et nettverk for de nye, tunge industrielle aktørene i landsdelen.

– Med dette vil vi øke kompetansen til både hovedleverandører og underleverandører. Her skal mennesker samles og kjenne hvor skoen tråkker. Det er dette som er motivasjonen bak konferansen, sier Kurt Jørgensen, leder for Nord-Norge-seksjonen i SPE og Weatherford.

Konferansen foregår på engelsk og finner sted i Harstad Kulturhus. Representanter fra Statoil, Total, Weatherford, Det Norske, Shell og Universitetet i Stavanger står bak det faglige innholdet.

SPE Workshop foregår fra 20. til 21. mars og åpnes av oljedirektør Bente Nyland. Hennes foredrag om IOR på norsk sokkel er ventet å starte kl. 13.00 den første dagen. Den andre dagen skal blant annet Hans Jacob Hegge (Statoil) fortelle om infrastruktur, nye områder, bruk av ny teknologi i Nord-Norge.

Andre foredragsholdere er blant annet: Adil Ceyhan fra Schlumberger om «Sampling While drilling: An Emerging Technology and Data Assurance in Challenging Wellbores», Torbjørn Hegdal fra Seabox om SWIT og Sindre Lillehaug fra Statoil om Skrugard og planlegging av den uforutsette fremtiden.

Totalt er det 20 foredrag som berører emnene feltutvikling, reservoar og bore- og brønnoperasjoner.

– Vi skal også ha en sosial kveldsaktivitet, «Jakten på Nordlyset», som er en utflukt til en oppvarmet lavvo på Aunfjellet som tar 180 personer, avslutter SPE-sjefen.

Fakta:
«Society of Petroleum Engineers» (SPE) er et fagnettverk innen feltutvikling, reservoar, bore- og brønnteknologi, med omlag 104 000 medlemmer globalt. I Norge har SPE over 2 000 medlemmer fordelt på fem seksjoner; Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim, og de siste to årene også i Nord-Norge. Formålet med SPE er å spre petroleumsrelatert kunnskap på tvers av bedrifter, samt skape en møteplass for de ulike aktørene i bransjen.

Forrige artikkelSnabelueren kan gyte under Bønna-boring
Neste artikkelVictor Sneberg bekreftet død

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR