Etter å ha falt med over 18 prosent siden toppen i juni, hadde oljeprisen en kortvarig oppgang fredag og tidlig mandag morgen, før den falt til ca 42 dollar fatet mandag ettermiddag og tirsdag morgen.

Det ser ikke ut til at oljeprisfallet stopper med det første. Flere større meglerhus venter oljeprisnedgang fremover, melder Dagens Næringsliv.

Det er følgende faktorer i oljemarkedet som fører til advarslene om prisnedgang:

  • Overskudd av olje i markedet
  • Svake marginer for raffineriene, som av den grunn ventes å etterspørre mindre råolje
  • Svak kommende sesong for råolje og oljeprodukter
  • Høye lagre både av råolje og raffinerte oljeprodukter på verdensbasis
  • Muligheter for økt oljeproduksjon fra flere land
  • Svakere enn ventet global vekst, som bidrar til lavere oljeetterspørsel

Ser snart 30-tallet igjen
Den franske banken Societe Generales økonomer venter at oljeprisen «bunner ut høyt på 30-tallet» i år før prisoppgangen kommer tilbake.

Den britiske banken Barclays’ meglerhus advarer i en oppdatering mandag om ytterligere nedside for oljeprisen, til tross for at den har falt mye den seneste måneden, skriver TDN Finans.

Den amerikanske banken Morgan Stanley skrev i en oljeoppdatering forrige uke at den ser risiko for et ytterligere oljeprisfall ned mot 35 dollar fatet.

Bank of America Merrill Lynch konkluderer i en oljeoppdatering denne uken med at den venter oljeprisfall fremover. I likhet med de fleste andre venter også Bank of America Merrill Lynch at oljemarkedet stabiliserer seg og prisen begynner å øke i løpet av 2017.

Svak juli måned
Oljeprisen nådde bunnen på 28 dollar fatet i januar, før den steg til 52 dollar fatet i begynnelsen av juni.
Fra toppnivået i juni har oljeprisen falt med over 18 prosent, og i juli gikk oljeprisen gjennom den største månedlige svekkelsen på ett år.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelMaersk sier opp over 120 ansatte
Neste artikkelOmega signerer rammeavtale med Technip Norge

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR