Forrige uke var det flere fallhendelser på norsk kontinentalsokkel.

5. desember klokken 02.00 på Visund Nord datt en bjelke ned på stillas ved fjerning av isolasjon.

To mekanikere skulle fjerne isolasjon over ett 6″ rør under dekk, for å sveise opp ny støtteanordning for rør. Da isolasjonen ble fjernet viste det seg at bjelken ikke var sveiset fast, noe som resulterte i at bjelke datt ned på stillas.

Vekten på bjelken var cirka 12 kilo og høyde ned til stillas var cirka to meter. Området var avsperret, kun personell som var involvert i jobben var til stede.

Da resterende isolasjon skulle fjernes ble det tatt hensyn til mulig hendelse. Her ble resultatet nesten det samme. Bjelken ble da ledet kontrollert ned på stillas.

Situasjon var normalisert klokken 02:00, umiddelbart etter hendelsen. Det var ingen personskade og heller ikke noen materiell skade.

Senere på dagen, klokken 16.15 på Eldfisk løsnet et rørklammer og falt ned på hoveddekk. Klammeret var montert på en fire tommers rør nedstrømspumpe for produsert vann. Vekten på klammeret var 1,4 kilo, og fallhøyden 4,6 meter.

Området var ikke avsperret, det var ingen øyenvitner til hendelsen, og ingen personer eller utstyr ble skadet.

Pumpe som forårsaket sterk vibrasjon i rørsystemet er stoppet og andre rørklammere på samme rørlinje blir kontrollert.

8. desember klokken 19.15 ved boring av Maersk sitt Albert-prospekt falt et stykke av et hydraulisk rør ned fra derick til boredekk. Røret på 1,3 kilo falt 20 meter. Under boring ble kraftige vibrasjoner opplevd på utstyr på overflaten. Den fallende gjenstanden havnet inne i rød sone, hvor det ikke befant seg noen personer.

Klokken 21.45 samme dag på Troll løsnet og falt en stillasplanke ned fra godkjent stillas. Stillasplanken på 7,5 kilo falt cirka 11 meter før den traff en rømningsvei på hoveddekk. Ingen personer var i nærheten.

Senere den 8. desember, klokken 23.15 på Stjerne løsnet og falt et overvåkningskamera montert på boredekk. Kameraet på 24,7 kilo falt fire meter. Området av boredekket er uklassifisert, og personer kan oppholde seg i området. Men det var ingen personer til stede i området når kameraet falt ned.

Forrige artikkelMaersk får bore Albert
Neste artikkelSeismikkabler skal gi mer olje

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR