Medeier Faroe Petroleum melder om gode nyheter fra Spirit Energy sin avgrensning av Fogelberg-funnet.

«Reservoarkvaliteten er bedre enn i funnbrønnen, med en dypere gass-vann-kontakt», skriver Faroe i en børsmelding.

Et bra resultat fra avgrensningsbrønnen vil med stor sannsynlighet bety en ny utbygging for selskapet.

– Dette er på mange måter «make or break» for Fogelberg. Prosjektet har lenge vært marginalt, og vi trenger mer informasjon før vi tar en eventuell beslutning om å bygge ut. Brønnen vi nå borer har til hensikt å teste både størrelsen og produksjonsegenskapene, så får vi se om vi blir fornøyd med svarene vi får, sa letesjef Viggo Tjensvoll i Spirit Energy til petro.no før resultatet fra brønnen var kjent.

Fogelberg-funnet er lokalisert 18 kilometer nord for Åsgard, og anslåtte volumer er per i dag på rundt 63 millioner fat oljeekvivalenter, hvorav det meste er gass. 

Utbyggingsplan er ventet innlevert i 2019, og det er planlagt å bore tre produksjonsbrønner. Borekampanjen er estimert til å vare i omtrent 12 måneder. Investeringene for utbyggingen er tidligere anslått til å bli mellom 7 og 11 milliarder kroner.

Nå skal Island Innovator gjennomføre en «drill stem test» for å bekrefte produktiviteten til brønnen og reservoaret. En oppdatering av volumene vil komme i etterkant av dette arbeidet.


[annonse]

Petrolive Exploration – SISTE SJANSE

Over 100 påmeldte. Se deltakerlisten!

Her får du får vite mer om leteplanene til både Spirit Energy og Faroe Petroleum. Pluss Statoil, Aker BP, Lundin Norway og Wellesley Petroleum.

Quality Airport Hotel på Sola, onsdag 11. april

Se program og meld deg på i dag!


 

Forrige artikkelOvertar konkursboet etter KCC Power Systems
Neste artikkelAker BP boret tørt og avgrenset Ærfugl i én brønn

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR