Uten kontrakt og må gjennom klassing
Riggen står nå uten kontrakt og må gjennom hovedklassing for å kunne fortsette å operere. Slik markedet er nå vil ikke riggen være konkurransedyktig og blir dermed tatt ut for godt, opplyser flere uavhengige kilder til Offshore.no.

Transocean Winner ble bygget i 1983, har vært i drift siden 2002 og ligger i dag i Åmøyfjorden i Stavanger. Der demobiliseres for tiden tredjepartsutstyr for videre bruk på andre rigger.
Snart går turen til Malta for fullføring av dette arbeidet, før den skal skrapes i Tyrkia.

Levde opp til navnet sitt
I 2010 levde Transocean Winner virkelig opp til navnet sitt, da den oppdaget Avaldsnes – senere en del av Johan Sverdrup.

Gigantfeltet kommer i produksjon i 2019, og er et av de største feltene på norsk sokkel noensinne. Levetiden til feltet er anslått å være 50 år.
Johan Sverdrup-feltet innholder mellom 1,7 og 3,0 milliarder fat utvinnbare oljeekvivalenter. Feltet vil bygges ut i flere faser, og bare investeringene i første fase er anslått til 117 milliarder kroner.

Sverdrup-feltet vil stå for 25 prosent av all norsk oljeproduksjon når det når produksjonstopp. Det er anslått av feltet kan skape over 40.000 årsverk i utbyggingsfasen.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelDong Energy leverer positive tall
Neste artikkelGrunnleggende kostnadsproblem på norsk sokkel i følge Petoro

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR