Eier vurderer løsningsalternativer for reparasjonsjobben.,Om kvelden 25. januar ble det funnet sprekker i en av søylene på semien ”Bredford Dolphin,” som borer avgrensningsbrønn på Johan Sverdrup –feltet for Lundin.

En sprekk på 15 cm ble oppdaget i Søyle 3, babord, etter en alarm på ”leak detection” -systemet. Situasjonen var udramatisk, da sprekken er lokalisert 23 meter opp fra innvendig bunn, som vil si den har 1,7 meter klaring fra havoverflaten (”mean sea level”) når riggen er i operasjons-draft og 4,7 meters klaring i såkalt survival-draft. Det var altså ingen fare med hensyn til strukturell/styrkemessig integritet, og hendelsen er av Petroleumstilsynet klassifisert å være ”av mindre alvorlig karakter.”

Kommende sveiseoppdrag

– Det var ikke én, men tre sprekker. Sprekkene var ved innfestingen av en såkalt ”survival platform,” utenpå det ene staget, og altså ingenting som berører strukturen, forteller Joakim Kleppe, administrerende direktør i Dolphin Drilling AS til Petro.no.

– Klasseselskapet (DNV, red.) har vurdert det og godkjent en midlertidig reparasjon. Vi har allerede sveist igjen den første sprekken, jobber med de to neste, og regner med å ha riggen tilbake i full boring mot slutten av uken, senest fredag, sier han.

– Den midlertidige reparasjonen er i utgangspunktet godkjent for tre måneder, så innen da må den gjøres permanent. Vi ser nå på muligheten for å ta riggen til verksted for å gjøre sveisejobben der, men vurderer også om jobben kan gjøres uten å ta riggen til land.

Forrige artikkelOD gir klarsignal for Verdande
Neste artikkelBorer Gotha Appraisal tidligst i mai

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR