Repsol har fått samtykke til fjerning av Petrojarl Varg og undervannsstrukturer på Varg-feltet.

Varg er et oljefelt som ligger i Nordsjøen, om lag 220 kilometer sørvest for Utsira i Rogaland. Feltet er bygget ut med brønnhodeinnretningen Varg A, undervannsstrukturer og den flyttbare produksjonsinnretningen Petrojarl Varg (FPSO). Produksjonen fra feltet startet i 1998.

Repsol Norge er operatør på Varg-feltet, etter at selskapet i 2015 kjøpte opp Talisman, som hadde hatt operatørskapet fra 2005. Teekay har stått for driften av de to innretningene på feltet på vegne av operatøren.

Repsol planlegger å stanse produksjonen fra feltet i juni 2016, og har søkt om samtykke til fjerning av Petrojarl Varg og undervannsstrukturene på feltet. Petrojarl Varg vil forlate feltet i august 2016, mens fjerning av undervannsstrukturer starter senere i tredje kvartal.

Les også: Stenger Varg

At produksjonsskipet Petrojarl Varg går av kontrakt i august fører blant annet til at 70 ansatte i Teekay mister jobben.

Les mer: 70 må gå i Teekay

Brønnhodeinnretningen Varg A vil bli ståande mens plugging og fjerning av brønnene foregår. Petroleumstilsynet (Ptil) har gitt Repsol samtykke til fjerning slik selskapet har søkt om.

Forrige artikkelFlåteutnyttelse på 37 prosent for Prosafe
Neste artikkelRoss Offshore tildelt kontrakt av Total

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR