Aldri før har et norsk selskap levert et så godt resultat som StatoilHydro i andre kvartal i år. Men markedet hadde større forventninger, og ga aksjen juling på børsen fredag.

NTB/Petro.no

Fredag ble det klart at StatoilHydro hadde et resultat før skatt på 62,1 milliarder kroner i andre kvartal, en økning på 60 prosent fra samme periode i fjor. Med dette setter selskapet norgesrekord.

Men ved stengning på børsen fredag hadde StatoilHydro-aksjen rast med hele 6,69 prosent til en pris på 157,50 kroner. Aksjen var på det laveste notert til 155,50 kroner Nedgangen skal ha redusert selskapets verdi med svimlende 36 milliarder kroner, skriver NA24.

Fallet forklares med økt oljepris, og at kvartalsresultatet, til tross for rekorden, kan ha vært lavere enn markedet forventet.

Det tyske meglerhuset Dresdner Kleinwort skriver i en oppdatering fredag at kvartalsrapporten var skuffende. De viser til at selskapets justerte EBIT-resultat kom inn rundt fire prosent lavere enn ventet, skriver Dn.no.

StatoilHydro hadde en omsetning på 170,6 milliarder kroner i andre kvartal i år, mot 127,6 milliarder kroner i samme periode i fjor. Dette er en økning på 34 prosent.
– Resultatet for andre kvartal er hovedsakelig påvirket av høye olje- og gasspriser. Vår rekordhøye inntjening er imidlertid også et resultat av driftsmessig fokus i selskapet, noe som har bidratt til høy produksjon, sier StatoilHydros konsernsjef, Helge Lund.

Driftsresultatet var på 62,6 milliarder kroner. I samme periode i fjor, var dette på 36,1 milliarder kroner.

StatoilHydros samlede bokførte produksjon av olje og gass i første halvdel av 2008 var på 1,799 millioner foe per dag.

Kjempeoverskudd for Exxon Mobil

Forrige artikkelSagex vil satse i Algerie
Neste artikkelMener Støre er ferdig i nord

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR