Maritim Forening Sogn og Fjordane og NCE Subseas avdeling i Florø får 1,5 millioner kroner i støtte fra Innovasjon Norge. Midlene skal brukes til å utvikle nye etter- og videreutdanningstilbud.

Tildelingen ble gjort mandag. Midlene skal brukes til å utvikle nye etter- og videreutdanningstilbud og høyskolefag som skal øke konkurransekraften og verdiskapingen til det petroleumsrettede, maritime og marine næringslivet i fylket.

– Dette betyr svært mye for bedriftene i vårt næringsmiljø, sier prosjektansvarlig Trond Strømgren i Maritim Forening Sogn og Fjordane og NCE Subsea.

Målet med kompetanseprosjektet er å gi næringslivet i Sogn og Fjordane fortrinn i den omfattende aktiviteten som vil komme i havrommet. Fylket har en svært gunstig geografisk plassering, og ny kompetanse skal sikre at bedriftene i fylket er klare til å bidra med varierte tjenester.

– Et svært godt prosjekt

– Maritim Forening Sogn og Fjordane og NCE Subsea har i samarbeid levert en veldig god søknad der de presenterer et svært godt prosjekt, sier kunderådgiver i Innovasjon Norge, Espen Warland. Han er ansvarleg for Innovasjon Norge sin tjeneste Kompetanseutvikling i regionale næringsmiljø.

– Vi håper kompetansesatsingen både vil styrke grunnlaget for eksisterende arbeidsplasser og legge grunnlaget for nye, avslutter Warland.

Samarbeid med mange aktører
Prosjektet vil samarbeide nært med høyskoler og andre høyere utdanningsinstitusjoner, både regionalt og nasjonalt. Samarbeid med Høgskolen i Bergen avd. Florø vil være særlig viktig for å kunne tilby ledende subseakompetanse til de ulike nye næringene i havrommet.

– Norge er fremst i verden på subseateknologi. Vi ser frem til å samarbeide om utvikling av nye fag slik at studentene våre får utvidet kompetanse til å delta i de omfattende aktivitetene som kommer i havrommet, sier Øyvind Østrem, studiekoordinator ved Høgskolen i Bergen sin avdeling i Florø.

Nasjonal og regional oppmerksomhet

Maritim Forening og NCE Subsea fikk også støtte til kompetanseutvikling i fjor. Dette prosjektet fikk nasjonal oppmerksomhet i mai 2015 i form av særlig omtale i Regjeringen sin maritime strategi, og har blant annet resultert i konkrete samarbeidsavtaler med syv høyere utdanningsinstitusjoner og gjennomføring av egen realfagdag for jenter. Bedrifter i fylket har knyttet seg opp mot NTNU-miljøet og har inngått samarbeid om konkrete prosjekt.

– Vi blir stolte når styresmaktene setter pris på arbeidet vi gjør for næringslivet i Sogn og Fjordane. Vi lover å arbeide hardt videre for å styrke næringslivet sin posisjon i havrommet, avslutter Strømgren.

Stortingsrepresentant Bjørn Lødemel (H) representerer regjeringen i Sogn og Fjordane, og mener at ny kompetanse er avgjørende for at næringslivet i fylket skal utvikle seg.

– Jeg er svært glad for at regjeringen satser på viktige kompetanse- og fagmiljø i Sogn og Fjordane. Det fikk vi også et godt eksempel på da det vart opprettet 24 studieplasser på subseastudiet i Florø i sommer. Dette er en viktig anerkjenning av det arbeidet som Maritim Forening Sogn og Fjordane og NCE Subsea gjør for å utvikle og styrke viktige kompetansemiljø i fylket, seier Lødemel.

Forrige artikkelIEA-sjefen: Verden vil trenge olja i Arktis
Neste artikkelNytt konsortium for økt kunnskap om Barentshavet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR