North Atlantic Drilling sikret i sommer en avtale med britiske Siccar Point Energy for boring av én brønn vest for Shetland med West Hercules.

Planen er at riggen, som per i dag ligger i opplag i Skipavika, skal bore brønnen i april 2018. Jobben er ventet å pågå i to-tre måneder.

Det jobbes nå med å bemanne riggen for oppdraget, og norske ansatte får tilbud om å bli med over på britisk sokkel, men da på «UK-vilkår».

«Det vil si at alle som allerede er ansatt vil beholde sin lønn, men vil måtte jobbe 3-3 i perioden. De som blir ansatt på nytt på fortrinnsrett vil få UK-lønn i perioden Hercules er på britisk sokkel», skriver fagforeningen Safe i en oppdatering til sine medlemmer i North Atlantic Drilling

Første fase av oppbemanningen, som omfatter teknisk og maritimt personell, skal allerede være fullført. Fase to, som omfatter borepersonell og resterende teknisk personell, vil starte i januar.

De som takker ja til 3-3-rotasjon og blir med på oppdraget på britisk sokkel vil også få en annen fordel. Disse er nemlig ansatt i selskapet når riggen returnerer til norsk sokkel.

«Dette betyr i praksis at alle som velger å takke nei til UK-oppdrag i realiteten kan bli forbigått av de som blir med til UK-sektor», ifølge Safe.

Forrige artikkelFikk 7,7 milliarder tilbake etter leting
Neste artikkelOPEC forlenger produksjonskuttene ut 2018

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR