Forsikringsselskapet If er i Gulating lagmannsrett dømt til å betale en tidligere helikopterpilot to millioner kroner i yrkesskadeerstatning for tinnitus (øresus).,NTB

Etter nesten 30 år som helikopterpilot begynte Amund-Ragnar Bjerkeseth å få dårligere hørsel. I tillegg ble han plaget av øresus (tinnitus). I 2001 mistet han lisensen og dermed jobben på bakgrunn av hørselsplagene, skriver Stavanger Aftenblad.

Bjerkeseths forsikringsselskap If mente imidlertid at tinnitus ikke kan betegnes som en yrkesskade og nektet å utbetale erstatning. Det godtok ikke Bjerkeseth og i fjor gikk han til erstatningssøksmål mot forsikringsselskapet.

Bjerkeseth vant i tingretten, men If anket videre til lagmannsretten. Onsdag fikk Bjerkeseth medhold også der.

Gulating lagmannsrett opprettholder langt på vei tingrettens dom og tilkjenner piloten 1,989 millioner kroner i erstatning.

I tillegg må If betale Bjerkeseths saksomkostninger på over 400 000 kroner.

Lagmannsrettens avgjørelse er av stor prinsipiell betydning. Det betyr at forsikringsselskapene har erstatningsplikt i saker hvor arbeidstakeren har fått tinnitus som kan relateres til støy på arbeidsplassen. Det kan få følger for andre som mener de er påført støyskader i arbeidssammenheng.

Forrige artikkelAnleggsarbeider kidnappet i Nigeria
Neste artikkelGranskningsrapporten blir offentlig

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR