EPIM eller Achilles? Dette sier noen av kontraktørene
Glenn Stangeland
8. oktober 2018
EPIM eller Achilles? Dette sier noen av kontraktørene
Glenn Stangeland
8. oktober 2018

Achilles har i mange år driftet løsningen for et felles prekvalifiseringssystem (JQS) for å forenkle oljeselskapenes innkjøp.

Det betyr i praksis at alle leverandørene som skal levere produkter og tjenester knyttet til olje- og gassproduksjonen må være registrert og ha lagt inn sine produkter i dette systemet.

Fra i høst vil EPIM, som er oljeselskapenes egen medlemsforening for samhandling av felles digitale løsninger og tjenester, innføre en ny teknisk løsning for å levere den samme tjenesten.

Les også: EPIM eller Achilles? Dette sier oljeselskapene til sine leverandører

Slik forholder et knippe større kontraktører seg til overgangen:

Endúr Fabricom

«For Endúr Fabricoms del har vi gjort det som skal til for å være klar med EPIMs JQS 1. oktober – og vi oppfordrer alle våre underleverandører å gjøre det samme for å forenkle kvalifisering gjennom å ha et og samme format.»

Oceaneering

«Vi har ikke planer om å være medlemsbedrift, det vil si bruker  av EPIM, i våre egne anskaffelser. Vi har vårt eget kvalitetssystem for kvalifisering av leverandører/underleverandører til Oceaneering. Men vi kommer selv til å være registrert og kvalifisert leverandør for leveranser fra Oceaneering i Norge.»

Aibel

«Aibel utvikler EPIM JQS som vårt system for prekvalifisering av leverandører i olje- og gassindustrien i Norge, og forbereder oppstart i januar 2019. For å sikre en god overgang, vil Aibel beholde Achilles JQS inntil vi har sikret en suksessrik oppstart av EPIM JQS.»

Wood

«Vi jobber med å implementere nye krav inn i vårt eksisterende pre kvalifiserings skjema. Noen punkter er allerede på plass, mens andre krever mer grundig konsekvens analyser før vi implementerer de. I vår dialog med leverandører opplyser vi om at kvalifiseringsprosessen vil bli mye mer omfattende og krevende fremover.»

petro.no har spurt et titall andre større leverandører om hvordan de forholder seg til innføringen av ny JQS fra EPIM, men disse har valgt å ikke svare.