Hun er «Petro Lady of the Year 2017»
Glenn Stangeland
14. juni 2018
Hun er «Petro Lady of the Year 2017»
Glenn Stangeland
14. juni 2018

Kvinnenettverket Petro Ladies Club har kåret Equinors Åshild Hanne Larsen til «Petro Lady of the Year 2017».

Her er deler av juryens begrunnelse:

«Åshild Hanne Larsen har har en fantastisk spennende reise bak seg i Statoil  – nå Equinor – gjennom 25 år fra hun med Master i språk og pedagogikk bestemt seg for å begynne offshore som catering assistent.  Etter 6 år offshore søkte hun seg over i trainee-stilling på land innen organisasjon og forretningsutvikling, og senere er hun blitt hentet til stillinger som HR direktør i Teknologi, prosjekter og boring i Statoil, og nå de siste 2,5 årene til en høyaktuell stilling som CIO og SVP Corporate IT i en tid der digitalisering har større fokus enn noen gang før. 

[…]

Gjennom sin tilstedeværelse er hun en mentor for mange i det daglige, og gjennom sin kommunikasjon på sosiale medier, har hun klart å inspirere kvinnelige kollegaer over hele verden.»

– Gratulerer med prisen. Som tidligere sportsjournalist føles det naturlig å spørre; hva føler du nå?
– Jeg anser prisen som en hyggelig anerkjennelse, både av meg personlig og av selskapet som har gitt meg så mange muligheter de siste 25 årene.

– Hvordan startet karrieren din?
– Min første jobb i daværende Statoil var som servicearbeider offshore mens jeg tok en mastergrad i Tyskland. Da jeg var ferdig med studiene, ble jeg konserntrainee, og siden den gang har jeg fått mange spennende oppgaver i selskapet, hovedsakelig innen IT og HR.

– Du leder nå IT-funksjonen i Equinor. Hvordan er det?
– Utrolig kjekt! Det har vel knapt vært et mer spennende tidspunkt i historien for dette fagområdet. Digitalisering er viktig for selskapet, og utviklingen går rekordkjapt. Så det er nok av interessante oppgaver å fylle dagene med.

– Hva er dine refleksjoner rundt kvinners stilling i industrien nå kontra for 25 år siden?
– Jeg opplever at kvinner får stadig mer innflytelse og påvirkningsmuligheter,  men jeg skulle gjerne sett at enda flere valgte å jobbe innenfor vår industri. For å få dette til, er det viktig å ha gode kvinnelige rollemodeller som kan inspirere og vise at det er mulig. Og så må vi få bedre fram hvor spennende det er å jobbe med energi – og være en del av en industri som får hjulene i samfunnet til å gå rundt!

– Noen refleksjoner rundt behovet for et eget kvinnenettverk i industrien?
– Selskapet jeg jobber i har veldig sterkt fokus på mangfold. Selv har jeg tro på at økt mangfold gir forretningsverdi, og jeg er positiv til alle initiativer som bidrar til dette.

– Juryen trekker frem ditt engasjement på sosiale medier….
– Ja, jeg prøver å dele både noen av de erfaringene jeg har høstet i løpet av mine 25 år i selskapet og læringspunkter fra noen av de spennende tingene vi holder på med. Og tydeligvis er det noe andre i og utenfor bransjen setter pris på.

– Vi opplevde blant annet en økning av kvinnelige søkere til stillinger i Brasil, og da sa flere av kandidatene at de hadde lest et innlegg jeg skrev på LinkedIn om min karriere i selskapet. Sånt er gøy.