Solgte feltet i 2013 – nå kjøper Equinor tilbake Rosebank
Glenn Stangeland
1. oktober 2018
Solgte feltet i 2013 – nå kjøper Equinor tilbake Rosebank
Glenn Stangeland
1. oktober 2018

Equinor har inngått avtale om kjøp av Chevrons 40 % eierandel og operatørskap i Rosebank-prosjektet, ett av de største uutviklede feltene på britisk sokkel.

– Vi ser fram til å bli operatør for Rosebank-prosjektet. Vi kan vise til resultater fra feltutbygginger av høy verdi i hele Nordsjøen, og kan nå bruke denne erfaringen for et nytt prosjekt i Storbritannia. Dagens avtale gjør at vi kan kjøpe oss inn igjen i en eiendel hvor vi tidligere hadde en eierandel, og synliggjøre vår strategi for å skape verdi gjennom oljeprissvingninger, sier Al Cook, Equinors konserndirektør for Global strategi og forretningsutvikling og landsjef i Storbritannia.

Da Statoil solgte sin andel i samme felt tilbake i 2013, var forklaringen at funnet ikke var i «selskapets kjerneområde».

Rosebank-feltet ble funnet i 2004, og ligger om lag 130 km nordvest for Shetland på ca. 1.100 meters havdyp. De andre partnerne i feltet er Suncor Energy (40 %) og Siccar Point Energy (20 %).

– Med Rosebank, en selvstendig utbygging i det lite utforskede området vest for Shetland, styrker vi vår oppstrømportefølje, som også omfatter Mariner, en av de største investeringene på britisk sokkel på over ti år. På samme måte som for andre prosjekter i vår portefølje, som Johan Castberg og Bay du Nord, ønsker vi å utnytte vår erfaring og kompetanse til å skape ytterligere verdi i Rosebank, i tråd med britiske myndigheters prioritering av størst mulig lønnsom utvinning fra britisk sokkel, sier Hedda Felin, direktør for Equinors offshore-virksomhet i Storbritannia og Irland.