Onsdag morgen må ledelsen i Statoil møte opp hos Petroleumstilsynet for å forklare flere alvorlige hendelser den siste tiden, melder NTB.

Så sent som tirsdag ble 600 ansatte evakuert fra oljeraffineriet på Mongstad etter en hydrogenlekkasje.

Les mer: Gasslekkasje på Mongstad

Den første av en serie alvorlige hendelser de siste par ukene skjedde onsdag 12. oktober da en 17 år gammel skoleelev ble kritisk skadd i en gasslekkasje på Stureterminalen i Øygarden. Totalt seks personer ble sendt til sykehus etter å ha pustet inn den giftige gassen hydrogensulfid.

Bare tre dager senere oppsto en gasslekkasje på boreriggen «Songa Endurance» på Troll-feltet. Dagen etter begynte det å brenne i en pumpe på et utstyrsskaft på selskapets Statfjord A-plattform, og senere samme dag oppsto enda en gasslekkasjeGullfaks A-plattformen.

Petroleumstilsynet mener liv kunne ha gått tapt i tre av hendelsene og har kalt inn ledelsen i den norske oljegiganten allerede onsdag morgen klokken 08.30.

– Det har vært mye Statoil den siste tiden, med flere svært alvorlige hendelser. På møtet må Statoil forklare hvordan de opplever hendelsene og hva som er bakenforliggende årsaker, sier pressekontakt Eileen Brundtland i Petroleumstilsynet til NRK.

– Det er viktig for oss å ha dialog med Petroleumstilsynet, og at vi får tatt læring av hendelsene, sa pressekontakt Morten Eek i Statoil til NTB tirsdag kveld.

Forrige artikkelIEA: Tror fornybar energi vil vokse raskere
Neste artikkelFred. Olsen Energy skriver ned en halv milliard

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR