Fem søkere har fått ja og en har fått nei til å bygge ut vindkraft i Sunnhordland, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

NTB

Fire vindkraftverk i Austevoll kommune (Selbjørn, Stolmen, Kvalvåg og Store Kalsøy) og ett vindkraftverk i Fitjar kommune (Midfjellet) har fått ja til sine konsesjonssøknader, mens Langevåg vindkraftverk i Bømlo kommune har fått avslag.

Vindkraftverkene som har fått konsesjon vil samlet kunne produsere 600 GWh elektrisitet i året, som tilsvarer forbruket til om lag 30.000 husstander. NVE mener at dette vil være et godt bidrag til å bedre kraftbalansen i Sunnhordlandsregionen.

Ulempen med vindkraftverkene er først og fremst at de er så synlige, og dermed har virkninger for friluftsliv, kulturminner, boliger og andre bygg. Fordelen er at de vil produsere miljøvennlig kraft.

I avslaget til Langevåg vindkraftverk er det lagt vekt på virkningene for natur- og kulturmiljø, friluftsliv, landskap, nærheten til vei og mulige støyulemper.

Natur og Ungdom gleder seg over de nye tillatelsene NVE har gitt til utbygging av vindkraft.
– Vindkraft er en viktig del av løsningen på de enorme klimautfordringene verden står overfor, sier nestleder i Natur og Ungdom, Ingeborg Gjærum.

Forrige artikkelFakta om menneskeskapte klimaendringer
Neste artikkelSV går inn for Stavanger

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR