Opprørere angrep en av oljeselskapet Shells installasjoner i Niger-deltaet og bortførte de fem arbeiderne tidlig onsdag morgen. I tillegg skal en nigeriansk arbeider ha blitt kidnappet.

NTB-Reuters-AFP

Tre av de fem sørkoreanerne arbeidet for selskapet Daewoo og de to andre fra Korea Gas Corp. En koalisjon av nigerianske opprørsgrupper har tatt på seg ansvaret for bortføringen.

Opprørerne krever at to av deres fengslede ledere blir sluppet fri. Ifølge opprørerne ble fem soldater drept i angrepet mot oljeinstallasjonen. De hevder også at de senket en militærbåt og ødela en oljerigg og en husbåt.

Nigerianske marinesoldater holdt vakt på oljeinstallasjonen, men soldatene ble bekjempet av opprørerne, som både var flere og bevæpnet med granater, opplyser det nigerianske utenriksdepartementet. Ni sørkoreanere klarte å unnslippe opprørerne under raidet.

Tidligere i år førte en serie av angrep fra opprørerne til at Nigerias oljeproduksjon ble redusert med en firedel.

Opprørsgruppene truer nå med nye, omfattende angrep mot landets viktigste oljeinstallasjoner.

Fredag ble åtte utenlandske oljearbeidere bortført fra en norskeid oljerigg i Nigeria. Alle ble satt fri noen dager senere. Det var seks briter, en canadier og en amerikaner som ble bortført fra oljeriggen Bulford Dolphin, som er eid av det norske selskapet Fred. Olsen Energy.

Nigeria er Afrikas største oljeprodusent og verdens sjette største eksportør av olje.

Forrige artikkelNytt senter for overvåking av arbeidsmiljø
Neste artikkelNy skuffelse for DNO på Nabrajah-feltet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR