Statkraft og regjeringen i Republika Srpska i Bosnia-Hercegovina har undertegnet en avtale om et omfattende samarbeid i energisektoren. Det første de skal gjøre er å utvikle og bygge fire vannkraftverk i nedre del av elven Vrbas, med en forventet årlig produksjon på 450 GWh.

Det melder Statkraft i dag.

Samarbeidsavtalen ble undertegnet av konsernsjef Bård Mikkelsen i Statkraft og statsminister Milorad Dodik i Republika Srpska i Bosnia-Hercegovina tirsdag.

Avtalen gjelder utbygging av fire vannkraftverk i nedre del av elven Vrbas. Prosjektene har en forventet installert effekt på rundt 75 MW og en årlig produksjonskapasitet på 450 GWh. Det er antatt at en utbygging vil kreve en investering i overkant av 100 millioner Euro. Det første fellesprosjektet vil bestå av forstudier som skal kartlegge utbyggingen av disse vannkraftverkene, heter det i pressmeldingen fra Statkraft.

– Denne avtalen er et stort skritt fremover for Statkrafts virksomhet i regionen. Samarbeidet er helt i tråd med Statkrafts strategi for utvikling av vannkraft i Sørøst-Europa, som bygger på selskapets kjernekompetanse og fokus på miljøvennlig energi, sier konsernsjef Bård Mikkelsen i Statkraft.

Forrige artikkelPositivt for Eni i Norskehavet
Neste artikkelStatoilHydro-kontrakt til GE

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR