Finansminister Siv Jensens foredrag på YS tariffpolitiske konferanse tirsdag skuffer SAFE-leder Hilde-Marit Rysst.

– Slik jeg oppfattet hennes foredrag, var hovedbudskapet at olje-og energi nå er «over toppen,» og ikke lenger en næring som skal drive samfunnsutviklingen. Kanskje er det en noe forenklet framstilling, men jeg er skuffet over hvor lett Jensen synes å ta på de store utfordringene mange i oljenæringen i dag står overfor, sier Rysst.

Under konferansen minnet hun Jensen på at det allerede er 9 000 oljearbeidere som har mistet jobbene sine, og at dette ikke kan betraktes som naturlige tilpasninger til et lavere oljeprisnivå.

– Jeg syntes det var betimelig å minne finansministeren på at oljeselskapene, med Statoil i spissen, satte i gang nedskjæringene lenge før oljeprisfallet satte inn. Og mens folk mister jobbene sine fortsetter Statoil å betale ut enorme beløp i utbytte til aksjonærene. Nedskjæringene rammer over hele landet, for oljearbeidere bor faktisk ikke bare på vestlandskysten, understreket SAFE-lederen, som ikke er imponert over finansministerens prat om hva som kan erstatte petroleumsnæringen:

– Joda, honnørord som kunnskap og kompetanse er bra. Men når man, etter min mening, svartmaler framtiden for Norges viktigste næring, ikke minst i forhold til å drive teknologiutvikling og innovasjon, ja, så skremmer man kompetansen bort fra næringen. Vi trenger et jevnt aktivitetsnivå, ikke vekselvis full gass og bråbrems som nå. Det gir ikke trygge arbeidstakere og det gir ikke god HMS.

Forrige artikkel– Et spennende marked for norsk leverandørindustri
Neste artikkelSkal bruke NOK 640 milliarder på flytere

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR