42 prosent sier nei til til oljeutvinning utenfor utenfor Lofoten, mens 31 prosent er for. Samtidig er vet ikke-andelen på hele 27 prosent, melder NTB.

Det viser en meningsmåling InFact har gjort for VG mandag 9. januar.

Målingen avslører store kjønnsforskjeller: 41 prosent av mennene er positive og 38 prosent negative. Blant kvinnene er 22 prosent for oljeboring, mens hele 47 prosent er imot.

Det er kun flertall for oljeutvinning blant Høyre og Frps velgere. Over halvparten, 55 prosent av Frps velgere, er positive. I Høyre er 48 prosent for oljevirksomhet i Lofoten, Vesterålen og Senja, ofte forkortet LoVeSe.

Den eneste regionen der det er et flertall som er positiv til oljeutvinning i LoVeSe er Vestlandet. Hos Aps velgere er bare 27 prosent for og hele 45 prosent imot.

Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) sier målingen overrasker.

– Ja, resultatet til Arbeiderpartiet overrasker. At de nå skifter linje er også overraskende: Ap har alltid hamret på om at verdier må skapes før de fordeles. Det virker å forsvinne i Aps klimaretorikk, sier han.

Leverandørnettverket Petro Arctic er skuffet over at man ikke står fast ved tidligere vedtak om konsekvensutredning av hele området.

Les mer: Ingen jubel i nord

Forrige artikkelIngen jubel i nord
Neste artikkelTo nye styremedlemmer i Seadrill

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR