Fire personer omkom i flyulykken på Stord tirsdag. Tolv er brakt til sykehus uten livstruende skader.

Flyet var av typen BAe-146-200.
Foto: Espen Helgesen

NTB
Den fjerde savnede etter flyulykken ble funnet omkommet tirsdag ettermiddag.

– De tekniske undersøkelsene viser at fire omkomne befant seg i flyet, sa lensmann Reidar Færestrand på en pressekonferanse klokka 17 tirsdag ettermiddag.
Det var lenge uklart om det var tre eller fire omkomne i flyulykken.

Krysset av
Flyet kom fra Stavanger og skulle mellomlande på Stord på vei til Molde. På en pressekonferanse ved Stord lufthamn Sørstokken tirsdag ettermiddag ble det opplyst at ingen av de tolv personene som er brakt til sykehus, har livstruende skader. De fire som er funnet omkommet, skal være tre passasjerer og et besetningsmedlem, men politiet ville tirsdag kveld ikke bekrefte dette.

Besetningsmedlemmet er ifølge den færøyske avisen Sosialurin en færøysk kvinne, melder Dagbladet.no.

Til sykehus
Seks av de skadde ligger på Haukeland universitetssykehus i Bergen, en på Stavanger universitetssjukehus og de resterende på sykehus på Stord.

Haukeland opplyste fredag ettermiddag at alle de innlagte har pådratt seg lettere skader. De skadde er en 34 år gammel mann, to menn på 48 år, en mann på 64, en kvinne på 21, alle innlagt på Brannskadeavsnittet. En mann på 28 år var til undersøkelse på Lungeavdelingen. Tilstanden var tirsdag ettermiddag stabil for alle seks.

De fem som ligger på Stord sjukehus, er også lettere skadd, og vil bli skrevet ut i løpet av kort tid, opplyser sykehuset.

Skled av rullebanen
Flyet skled av rullebanen og begynte å brenne. Det havnet i en bratt skråning, hele 150-250 meter i luftlinje fra den nordlige delen av rullebanen.
– Det ligger 50-70 meter fra sjøen, opplyser leder for ambulansetjenesten i Stord, Svein Jensen.

Han sier at de fleste klarte å komme seg ut av flyet ved egen hjelp og tok seg opp på rullebanen. En person måtte imidlertid hjelpes ut av området med helikopter og ble fløyet til sykehuset i Stavanger.

Ulykken ble meldt til politiet klokka 7.37. Og 45 minutter etter at ulykken ble varslet, hadde de overlevende kommet seg til terminalbygget.

Raskt i gang
Konstituert politimester Odd Magne Haaversen sier at redningsarbeidet kom raskt i gang og fungerte bra.
– Dessverre var det ikke mulig å redde alle, sier han.

Kripos foretok tirsdag ettermiddag undersøkelser på åstedet, og folk fra Statens havarikommisjon for transport var også på plass.

Politiet ville på pressekonferansen tirsdag ettermiddag ikke si noe om hva årsaken kan ha vært til at flyet skled av rullebanen. Etterforskningen etter ulykken er i full gang, men Færestrand vil ikke si noe om hva de overlevende har forklart.

– Vi vil at de som avhøres skal vite minst mulig om det de andre har fortalt. Det er vanlig rutine, sier Færestrand.

De fleste passasjerene har ifølge Færestrand bopel i Sør-Rogaland.

Fire luftambulanser og et Sea King-helikopter var på plass på ulykkesstedet i løpet av en times tid.

Forrige artikkelShtokman-gassen skal til Europa
Neste artikkelMister seks måneders kontrakt

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR