Prosafe har fredag lagt frem flåteoppdatering for tredje kvartal. Riggflåten hadde en utnyttelsesgrad på 52 prosent i kvartalet, ifølge selskapet.

Det er en oppgang fra andre kvartal, da flåten hadde en utnyttelsesgrad på 41 prosent.

Les mer: Prosafe med flåteutnyttelse på 41 prosent

«Safe Boreas» fortsatte kontrakten med Repsol Sinopec (tidligere Talisman Sinopec) i Storbritannia, og var fullt kontrahert gjennom hele kvartalet. Repsol Sinopec har utøvd den første 14-dagers opsjonen til en rabattert dagrate, og utvidet kontrakten på Montrose i desember.

«Safe Zephyrus» påbegynte en kontrakt med Aker BP (tidligere Det norske) i Norge i slutten av juli, og var i drift hele august og september.

«Safe Scandinavia Tender Support Vessel» (TSV) og «Safe Concordia» var fullt kontrahert i kvartalet, av henholdsvis Statoil og Petrobras.

«Regalia» har operert for Shell i Storbritannia fra begynnelsen av august til midten av oktober.

«Safe Caledonia» avsluttet sin operasjon for BP i august, og har ligget i opplag i Storbritannia siden da.

«Safe Bristolia» ble «cold stacked» i Norge etter ferdigstillelse av en to-måneders kontrakt med BG Group i slutten av juli.

«Safe Notos» er fortsatt i transitt til Brasil, med planlagt oppstart av kontrakt med Petrobras i slutten av november.

«Safe Astoria», «Safe Lancia» og «Safe Regency» var inaktive i kvartalet. «Safe Astoria» er «cold stacked» i Batam i Indonesia. «Safe Lancia» er «cold stacked» i Port Isabel, i Texas i USA og «Safe Regency» ligger i opplag i Curaçao.

I august 2016 ble «Jasminia» og «Safe Hibernia» solgt til opphugging/gjenvinning i USA.

«Safe Notos», «Jasminia» og «Safe Hibernia» er ikke inkludert i beregningen av tredje kvartals utnyttelsesgrad, ifølge selskapet.

 

Forrige artikkelSvakere oljepris
Neste artikkelForbereder store Johan Castberg-kontrakter

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR