Helikopteret som havarerte ved Turøy i går , var av typen Airbus Helicopters H225 Super Puma, en helikoptertype som var kjent som Eurocopter EC225fram til i fjor da helikopterprodusenten skiftet navn.

Det var en eldre utgave av dette helikopteret som i 1997 styrtet på vei til Norne med 12 mennesker ombord som alle omkom,

Dagens Airbus H225 Super Puma ble introdusert i 2004 og har vært involvert i flere ulykker, blant annet på engels sektor der maskinen i perioden 2009-2013 var den involvert i fem ulykker. Den alvorligste skjedde i 2009 da alle 16 ombord omkom i et helikopterhavari utenfor Peterhead i Skottland.

I 2012 ble alle 10 helikoptrene av denne typen i Norge satt på bakken fordi helikoptrene hadde vært involvert i to nødlandinger med kort tids mellomrom.

Les også: Helikopterulykken-de omkomne fra forskjellige selskaper

Les også: Helikopter fra Gullfaks har styrtet

Alle helikoptre av samme type satt på bakken

Produsenten av Airbus Helicopters H225 Super Puma sendte i natt ut beskjed til alle brukere av denne helikoptertypen om at helikoptrene tas ut av tjeneste inntil videre.

Selskapet skriver på sine hjemmesider at de ikke har noen informasjon om hva som førte til at rotoren løsnet fra helikopteret.

– Under disse tragiske omstendighetene og i påvente av granskning av ulykken og omstendigheten rundt denne tas beslutningen om å sette alle kommersielle EC225LP passasjerflyginger på vent, skriver selskapet.

I norge har allerede Luftsfartstilsynet lagt ned flyforbud.

Les også: Statoil i sorg

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelStatoil i sorg
Neste artikkelHelikopterulykken: 12 menn og 1 kvinne omkom

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR