Aker Kværner Subsea har fått kontrakt på levering av to undervanns pumpestasjoner som skal brukes i Kongefeltet i Mexicogulfen.,NTB

– Pumpene vil gjøre det mulig å hente langt mer olje ut fra reservoarene, sier informasjonssjef Stein Inge Liasjø i Aker Kværner til NTB.

Han sier slike pumper aldri tidligere har vært installert så dypt og så langt fra plattformen som de vil bli installert i Mexicogulfen.

Pumpene skal installeres på 1.500 til 1.700 meters dyp og 29 kilometer fra plattformen. Kontrakten Aker har fått omfatter imidlertid ikke installering.

Teknologien som er brukt for å konstruere pumpene vil ha enormt potensial for Mexicogulfen og oljefeltene utenfor Vest-Afrika, der det også er dypt, ifølge Liasjø. Pumpestasjonene vil delvis bli bygd i Tranby i Norge.

Tirsdag var også en god dag for Aker Yards, som undertegnet kontrakt med Island Offshore VI K/S om å levere et forsyningsskip.

Verdien av kontrakten er på 235 millioner kroner. Skroget til skipet, et UT 776 E plattform forsyningsskip, skal bygges i Romania. Fartøyet skal etter planen leveres i mars 2007.
Island Offshore VI K/S er et selskap innen Island Offshore gruppen i Ulsteinvik, Norge. (©NTB)

Forrige artikkelStatoil fikk letetillatelser i Libya
Neste artikkelDagens tall fra Mexicogulfen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR