De siste ukene har det vært flere personskader på norsk sokkel, og både tomler, ankler og en hake har fått gjennomgå.,14. desember i fjor klokken 14.15 på Statfjord snublet en person ved håndtering av en sekketralle og vrikket ankelen.

Vedkommende jobbet med lettere arbeid noen dager. På grunn av vedvarende smerter i foten, dro han til land for legekonsultasjon.

Følgende hendelse inntraff på Heimdal tirsdag 17. desember 2013 klokken 10.50:

I forbindelse med testkjøring av brannpumpe A etter vedlikehold, fikk en person tommelen inn mot løpehjulet på den ene turboen på motoren. Konsekvensen var skade på tommelens ytterste del.

Luftkanalen inn mot turboen var fjernet. Det var tre mekanikere i brannpumperommet når hendelsen fant sted.

Personen som fikk skaden ble behandlet på Heimdal, og sendt i land for konsultasjon hos lege. Det ble der besluttet at såret skulle gro av seg selv.
 Alle tre personene, som var involvert i hendelsen, har fått god oppfølging i etterkant.

Det er gjennomført dybdestudie, endelig rapport vil bli behandlet i feltenheten, og tiltak for å forhindre tilsvarende hendelse vil bli etablert.

18. desember i fjor klokken 09.46 på «Maersk Giant», som for tiden borer letebrønn på Butch East, skulle en derrickman ta ut en halv-palle fra kontiner. For å lettere komme til snudde han pallerammen. Toppen av pallen flyttet seg og stålhjørnet streifet haken til derrickman, og han startet å blø fra et lite kutt i haken. Han gikk til sykepleier og fikk behandling, og gikk deretter tilbake til arbeid.

På Kvitebjørn 19. desember 2013 klokken 13.30 ble en person skadet i forbindelse med sammenstilling av lubriseringsrør til wireline trykkontrollutstyr.

Hendelsen inntraff oppå rørhåndteringskrybbe (catwalk) på boredekk. Seksjoner med lubriseringsrør settes sammen på rørhåndteringskrybbe før de tas inn på boredekk. Personen ble skadet etter at høyre fot kom i klem mellom to rørseksjoner.

Årsaken til hendelsen var at strekk i løftearrangement ble tatt av mens involvert person hadde foten plassert mellom rørseksjonene – det ene røret skled da ned i krybben og klemstret ankelen mot rørseksjonen som allerede lå i senter av krybben.

Skadet person ble umiddelbart frigjort og tatt til behandling hos sykepleier. I samråd med vaktlege ble det besluttet å sende skadet person til land med SAR helikopter for videre undersøkelser. Foreløpig diagonse er mulig brudd i ankel.

På Grane 29. desember 2013 klokken 20.30 førte volleyballspill i gymsal til forstuelse av tommel.

Vedkommende ble sendt på land med rutehelikopteret dagen etter da tommelen hovnet kraftig i løpet av natten.

Undersøkelse på sykehus viste forstuelse og ingen brudd/avrivning av sener.

Forrige artikkelTTS tungløftkraner valgt for universitetsopplæring
Neste artikkelTechnip forlenger Solstad-kontrakt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR