Første rigg legger til kai – dette er en historisk dag for Tromsø Havn, sier havnedirektør Halvard Pettersen.

Den flytende boligriggen Floatel Superior ligger nå ved Grøtsund havn- og industriområde i påvente av tiltredelse av neste kontrakt. Riggen eies av Floatel International. Floatel Superior ble bygd i 2010, er 94 meter lang, 91 meter bred og har en innkvarteringskapasitet på 504 personer. Riggen ruver godt i landskapet på Grøtsund. Kilde: Petro Artic

Velkommen til Tromsø

Boligriggen ble fortøyd på Grøtsund onsdag kveld. Dette er en historisk dag for oss og det er en stor glede å kunne ønske Floatel Superior velkommen til Tromsø og Grøtsund, sier havnedirektør Halvar Pettersen i Tromsø Havn.
Vedlikeholdsarbeid

Havnedirektør Pettersen informerer om at det skal utføres en del vedlikehold på riggen i løpet av tiden den ligger ved kai. Vi regner med at riggen blir liggende i Tromsø noen måneder framover, kanskje opp mot neste sommer sier han. Vi ønsker å invitere næringslivet i regionen til et informasjonsmøte i august hvor vi skal informere om behov vi har i forbindelse med oppholdet, informerer Pettersen.

Internasjonalt selskap velger nord

Nina Kivijervi Jonassen Prosjektdirektør Petroartic(Foto: Petroartic).
Nina Kivijervi Jonassen
Prosjektdirektør Petroartic(Foto: Petroartic).

Det er veldig gledelig å se at et globalt selskap som Floatel International ser på Nord-Norge som så interessant og konkurransedyktig at de velger å stasjonere en av sine rigger her i påvente av nye oppdrag, sier prosjektdirektør i Petro Arctic, Nina Kivijervi Jonassen.

Da det skal utføres en del vedlikeholdsoppdrag i perioden riggen ligger til kai satser vi på at dette vil gi oppdrag til lokal leverandørindustri – noe som igjen vil kunne skape ytterligere ringvirkninger i regionen.

 

Vi oppfordrer våre medlemsbedrifter som er relevant til å delta når Tromsø Havn inviterer til informasjonsmøte over sommerferien, sier hun. Vår medlemsbedrift Tromsø Havn har vist at de er konkurransedyktig i et for tiden veldig krevende globalt marked. Vi i Petro Arctic gratulerer Tromsø Havn med kontrakten – og gleder oss sammen med Tromsø over at det nå er synlig petroleumsrelatert aktivitet på Grøtsund, avslutter Kivijervi Jonassen.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelStorbritannia ut av EU: Kraftig oljeprisfall
Neste artikkelBrexit: – Kortsiktig effekt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR