Floating Liquefaction of Natural Gas, bedre kjent som FLNG, har blitt fremhevet som fremtiden for fjerne gassfunn i en årrekke. Nå er det endelig i ferd med å løsne., FLNG KOMMER: Det første store prosjektet er i ferd med å bli
en realitet offshore Australia. Vil det noen gang bli
«allemannseie»? Foto: Shell

De høye investeringskostnadene forbundet med å bygge ut gassfunn langt fra land eller eksisterende infrastruktur har i løpet av årene tvunget flere operatører til å sette spennende og attraktive prospekter og feltutbygginger på vent. FLNG har derfor vært en sårt etterlengtet og etterspurt teknologi, og mange tror det kan få den samme gjennomslagskraften FPSO-er i sin tid fikk mot slutten av 1990-årene.

Det er hevert over enhver tvil at en flåte av FLNG-fartøyer kunne fått opp av bakken en rekke små og medium store funn i områder som Norskehavet og Barentshavet. For Norge ville det vært en «game changer».

Eksempelvis hadde et FLNG-fartøy med samme kostnadsramme som en «standard» FPSO raskt avgjort diskusjonen rundt Totals Norvarg-funn i Barentshavet, som er estimert å inneholde opp mot 50 standard kubikkmeter gass. Da hadde det ikke vært snakk om hvorvidt det kunne bygges ut, men heller om hvor raskt.

Denne artikkelen er hentet fra siste utgave av vårt bransjemagasin PetroNews, hvor et av hovedtemaene er FPSO-markedet.

For å lese resten av artikkelen (engelskspråklig), klikk her.

For å lettere kunne lese hele bladet fra perm til perm, noe vi selvsagt anbefaler, klikk her .

Ønsker du å motta bladet i posten? Kontakt oss i dag.

Forrige artikkelEn Bourbon levert, tre til i vente
Neste artikkelFire nybygg til STX

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR