Etter sommerjobb hos Inocean innser Øyvind Tvare (24) at han fortsatt har en del å lære. Men ønsket om å regne på flytende konstruksjoner er større enn noen gang.

Om et år er Øyvind Tvare ferdig på NTNU, der han har spesialisert seg på konstruksjoner ved linjen for Marin Teknikk. Det siste året har han tilbrakt som utvekslingsstudent i Brasil ved Pontifícia Universidade Católica do Rio de Janeiro.

Det var også i Rio, under Rio Oil & Gas, at Øyvind fikk sitt første møte med Inocean.

­­– Det virket som et veldig spennende selskap, sier han.

– Ikke for stort og med skipsdesign som satsningsområde. Akkurat det jeg har drømt om å holde på med.

Lærte å lese avanserte skipstegninger
I starten av juli var Øyvind Tvare på plass i Inoceans lokaler på Aker Brygge i Oslo med forventinger om å få et innblikk i hva en vanlig arbeidsdag innebærer for en Naval Architect og for å bli mer kjent med Inocean som selskap.

– Føler at begge disse ønskene er blitt oppfylt. Jeg har fått prøve meg innenfor flere områder, alt fra vektestimering og modelleringsoppgaver til arbeid med software som jeg ikke har vært borti før. Noe av det mest nyttige jeg tar med meg fra disse ukene, er nok treningen jeg har fått i å hente ut relevant informasjon fra avanserte skipstegninger.

Stort sprang fra skolebenk til praksis
Selv med mye teori i bagasjen har overgangen fra skolebenken har vært ganske stor, innrømmer han.

– Den største forskjellen er nok vissheten om at feil og unøyaktigheter kan få store konsekvenser når man jobber i et reelt prosjekt. På skolen kan vi tillate oss å gjøre forenklinger og ikke være så nøye med detaljene. Det kan man ikke gjøre i den virkelige verden. Jeg skjønner derfor at jeg ikke er ferdig utlært. Det er viktig med erfaring, noe jeg opplever at det er veldig mye av i Inocean.

Etter sommerjobben i Inocean venter et siste studieår i Trondheim. Da skal han også skrive masteroppgaven sin. Tematikken for denne vil være relatert til Inoceans nyutviklede LNG-tank.

Forrige artikkelExxonMobils overskudd halvert
Neste artikkelKlimaavtale kan bremse utbygging på norsk sokkel

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR