Bergen Group Fosen og BOA Group har forlenget gyldigheten på en bestilling av til sammen fem supplyfartøy. Bestillingen venter fortsatt på finansiering og styregodkjenning.

Bestillingen er på fire multifunksjonelle plattformsupply-fartøy og ett vanlig plattformsupply-fartøy. Kontrakten ble inngått i april i år, men er nå forlenget til begynnelsen av januar 2010. Kontraktsverdien er 2,74 milliarder kroner, men disse pengene har ikke vært inkludert i Bergen Groups ordrereserve.

Det som derimot har vært en del av gruppens ordrereserve er to trålere som skulle bygges på oppdrag for to russiske rederier, til en samlet verdi av 2,7 milliarder kroner. De russiske rederiene har dog ikke klart å skaffe til veie finansieringen av trålerne innen den avtalte tiden i kontrakten, og oppdragene flyttes dermed ut av ordrereservene.

– Selv om Bergen Group nå velger å flytte den utløpte kontrakten ut av konsernets ordrereserve, opprettholdes det en god dialog med de russiske rederiene med tanke på å gjenoppta samarbeidet knyttet til prosjektet, skriver selskapet i en pressemelding.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR