Arbeidet med de seismiske undersøkelsene utenfor Lofoten og Vesterålen er blitt forsinket, melder Oljedirektoratet (OD).

NTB

Mediekontakt i OD, Eldbjørg Vaage Melberg, opplyser til NTB at årsaken er tekniske problemer med det seismiske utstyret om bord i seismikkskipet BOS Atlantic.

Melberg opplyser at det vil ta minst to dager før seismikkskytingen kan komme i gang, men det kan også ta mer tid. Når den seismiske datainnsamlingen begynner, vil det bli sendt ut daglige meldinger på internett og over Bodø radio om hvor BOS Atlantic kommer til å operere nærmeste døgn.

Bortvist
På fiskebankene utenfor Møre og Romsdal har det oppstått konflikt mellom et seismikkskip og fiskerne. Et seismikkskip fra selskapet Fugro skal være bortvist fra fiskebankene etter å ha skutt seismikk på Storegga. Fiskeridirektoratet opplyser at skipet er anmodet om å holde seg borte fra fiskebankene.

Eldbjørg Vaage Melberg beklaget denne konflikten. Hun sier at saken vil bli nærmere ettergått av Oljedirektoratet.
– De opplysningene vi har fått fra partene og fra bruksvakten hos Kystvakten, er noe sprikende, men vi beklager at det oppstår slike situasjoner, sier Melberg.

Gyteområde
Fugro skyter seismikk for et multiklientprosjekt, det vil si for flere oljeselskaper som samarbeider om kartleggingen.

I tillegg til Lofoten og Vesterålen er Møreblokkene svært kontroversielle i den kystnære petroleumsaktiviteten.

Blant de 104 blokkene som er utlyst i den 20. konsesjonsrunden, er blokkene 6204 og 6205, de såkalte sildeblokkene utenfor Møre og Romsdal. Dette er kystens største gyteområde for sild. I likhet med Lofoten er det et av norskekystens store matfat. Lokalt er det sterk motstand mot petroleumsaktivitet i dette området.

Forrige artikkelKrever timeout utenfor Lofoten
Neste artikkelNytt gassfunn nordvest for Draugenfeltet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR