Institutt for energiteknikk (IFE) er tildelt StatoilHydros forskerpris for 2008.,Av Torstein Schjølberg

Flerfasegruppen ved Institutt for energiteknikk (IFE) ble onsdag tildelt StatoilHydros forskerpris for sin innsats innen flerfasestrømning og -transport.

«Vinneren får prisen for sitt arbeid med å utvikle en kritisk kompetanse som har bidratt til at StatoilHydro anses som verdensledende innen utbygging av havbunnsfelt og flerfasetransport i rør over lange avstander, og for sitt langvarige samarbeid med petroleumsindustrien», skriver StatoilHydro i begrunnelsen for tildelingen.

– Utbyggingen av Troll A, Ormen Lange og Snøhvit hadde ikke vært mulig uten denne lange og grunnleggende forskningsinnsatsen til IFEs flerfasegruppe, sier Per Gerhard Grini, sjefsforsker i StatoilHydro.

– Vi er stolte og takker for prisen. Den er en stor inspirasjon for oss i den videre forskningen, sier Jan Nossen, som leder flerfasemiljøet på IFE.

StatoilHydros forskerpris er på 200.000 norske kroner samt et kunstverk av Kjell Nupen. Prisen ble etablert i 1991 og er en anerkjennelse av forskningsresultater på et høyt internasjonalt nivå.

Forrige artikkelNoreco kvitter seg med gjeld
Neste artikkelTiltakspakken enstemmig vedtatt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR