– Dette blir vår første bestilling utenfor USA noensinne

Tiden da leverandørenes største utfordring var å ta unna innkommende forespørsler er definitivt forbi. Markedet er presset, noe som krever at man finner nye kunder og nye markeder.

Onsdag var Enventure Global Technology på besøk hos GMV, tidligere Gjesdal Mekaniske Verksted, på Forus. De to møttes på en oljemesse i Abu Dhabi, og dette har resultert i videre dialog, grundige vurderinger, et pristilbud og nå en testordre fra det amerikanske teknologiselskapet.

– GMV har vist at de er konkurransedyktige på pris, og vi er på jakt etter en leverandør som kan bistå oss, primært på norsk og britisk sokkel. En lokal leverandør vil gjøre oss bedre i stand til å serve kundene våre som opererer i Nordsjøen. Dette er faktisk den første bestillingen vi noensinne gjør utenfor USA, så bare det er en tillitserklæring til GMV, sier Eric Paulsen, som er Enventure Global Technology sin representant i Norge.

CEO Alastair McClean, teknologidirektør Matt Meiners og norgessjef Eric Paulsen, alle fra Enventure Global Technology, besøkte Tor Ole Talgø og GMV på Forus tirsdag.

GMV har, i likhet med resten av leverandørindustrien, fått kjenne krisen på kroppen. Men nye kunder, som Enventure Global Technology, er én av grunnene til at gründer og direktør Tor Ole Talgø nå ser lys i tunnelen.

– Det er for stor kapasitet innen maskinering, og vi har mistet rundt 50 prosent av omsetningen vår. Det er stor konkurranse om alle oppdragene, men vi har fått innpass hos flere nye kunder og har også utviklet ny teknologi. Det gir grunn til optimisme, sier Tor Ole Talgø i GMV til petro.no.

Enventure Global Technology leverer og installerer ekspanderende linere over hele verden. Teknologien har flere bruksområder, og i Norge og UK brukes det hovedsakelig til å forlenge eller reparere foringsrør.

Grunnlaget for avtalen med GMV er at selskapet ser for seg å vokse i nordsjøbassenget.

Vi er allerede til stede på norsk sokkel, men primært som en teknologi som brukes til problemløsning. Nå ser vi at kundene i større grad enn tidligere ønsker å bruke dette som sin hovedløsning. Den store fordelen med vår teknologi er at man kan isolere deler av brønnen med minimal innsnevring av hullet, sier Paulsen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR