Eide Flex-riggen «Posh Xanadu» er på vei til sin første jobb for Petrobras i Brasil.

Eide Flex-riggen er nå på vei til Brasil for å starte på en 1+1 års kontrakt med det Petrobrás.

Riggen «Posh Xanadu» forlot verftet i Kina 8. desember, og seiler for egen maskin til Singapore. Fra Singapore til Brasil skal riggen eskorteres av et slepefartøy.

«Posh Xanadu» er en UMS-rigg med boligkapasitet på 750 personer, og skal ligge tilkoblet med gangvei til Petrobrás sine offshoreinstallasjoner for å gjøre vedlikehold.

Riggen er utviklet av det maritime miljøet i Eide Marine Gruppen gjennom flere års studier og omfattende testinger. Eide Marine Gruppen kontraherte skroget hos BOHAI i Kina høsten 2010, og har vært ansvarlig for Design, Engineering og byggetilsyn.

– Jeg ser frem til å få denne første riggen i drift. Dette er virkelig en milepæl for oss hvor vi får testet denne innovative og kostnadseffektive Eide Flex Riggen, sier styreleder i Eide Marine Gruppen, Georg Eide.

– Vi har hatt et godt samarbeid med norske utstyrsleverandører gjennom hele byggefasen, sier Frode Sønstabø, administrerende direktør i Eide Marine Solution AS.

Riggen er produsert med blant annet livbåter fra Noreq/Harding, dieselelektrisk framdriftsmaskineri fra Wärtsilä og helikopterdekk fra Marine Aluminium.

Forrige artikkel– Uansvarlig oljeproduksjon utenfor OPEC
Neste artikkelBoresamtykke for Luno II-avgrensning

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR