Warning: Illegal string offset 'td_post_template' in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_single_template_vars.php on line 75
Første olje fra Oseberg Delta 2 - Petro.no
Oseberg Delta 2 kom onstream lørdag. (Illustrasjon: Statoil)

Første olje fra Oseberg Delta 2

Oseberg Delta 2 er det tiende av Statoils hurtigutbyggingsprosjekter som settes i produksjon og har utvinnbare reserver beregnet til 77 millioner fat oljeekvivalenter. Feltet er knyttet opp til Oseberg Feltsenter og er bygget ut med to brønnrammer på havbunnen med plass til totalt åtte brønner. Tre oljeprodusenter (produksjonsbrønner, red.) og to gass-injektorer (injeksjonsbrønner, red.) er planlagt i første omgang.

– Delta 2 er viktig for å forlenge levetiden på Oseberg. Dette er et godt eksempel på at vi kan gjøre mindre funn lønnsomme gjennom å benytte eksisterende infrastruktur mens den ennå er tilgjengelig, sier Arild Dybvig, Statoils direktør for hurtigutbyggingsprosjekter i Utvikling og produksjon Norge til selskapets hjemmesider.

Oppstart av første brønn er i henhold til utbyggingsplanen, og skjer 38 måneder etter at funnet gikk inn i hurtigutbyggingsporteføljen. De samlede investeringene er i underkant av 7 milliarder kroner, godt under estimerte investeringskostnader ved sanksjonering.

– Vi har levert nok et hurtigutbyggingsprosjekt på plan, godt innenfor budsjett og med god kvalitet, sier Torger Rød, direktør for havbunnsprosjekter i Teknologi, prosjekter og boring.

Oseberg Delta 2 er en videre utbygging av Delta-terrassen hvor det siden 2008 har vært produsert olje fra to brønner på en eksisterende brønnramme.

– Det er også gode muligheter for videre utvikling av området og det er allerede planlagt en letebrønn i den sørlige delen av Delta-terrassen, sier Terje Gunnar Hauge, produksjonsdirektør for Oseberg.

Plan for utbygging og drift (PUD) ble levert Olje- og energidepartementet 30. mai 2013.

 

Fakta om Oseberg Delta 2

  • Beslutning om igangsettelse av prosjektutvikling: Desember 2011
  • PUD godkjent10. oktober 2013
  • Lokasjon: I Nordsjøen 14 kilometer sør-øst for Oseberg Feltsenter
  • Volumer: 77 millioner fat oljeekvivalenter (32 mboe olje og 45 mboe gass)
  • Dybde: Ca. 100 meters vanndyp, 3100 meter under havbunnen
  • Antatt levetid: 20 år
  • Partnere: Statoil (operatør) (49,3 prosent), ConocoPhillips (2,4), Petoro (33,6) og Total (14,7).
Forrige artikkelOpsjonsavtale for Vøringbassenget
Neste artikkelNy avtale for Petrolink

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR