Oljetankeren «SKS Satilla» oppdaget ved et uhell riggen «ENSCO 74» i Mexicogulfen. Riggen forsvant for over et halvt år siden, og tankskipet fikk en kraftig ripe i lakken.

Jackup-en var blant riggene som forsvant under orkanen Ike, men nå har den altså dukket opp igjen. Riggen ble oppdaget da «SKS Satilla» skrapte borti riggskroget, noe som igjen påførte skipet kraftig skade i ballasttankene.

Riggen har blitt oppdaget rundt 104 kilometer sør for Galveston. Etter at riggen forsvant utførte Ensco International omfattende undersøkelser med både fly og sonar for å finne riggen, uten å lykkes.

Tankskipet begynte å krenge etter å ha truffet riggen, men den amerikanske kystvakten melder at ingenting av skipets last har lekket ut, og at mannskapet er i sikkerhet.

– Fartøyet er nå i balanse, og mannskapet er i sikkerhet. Ingen olje har lekket ut i vannet. Nå losses oljen fra skipet over i to tankskip, og vi vil deretter sørge for å ta tankskipet til et verft for reparasjon. Riggen som ble oppdaget vil nå bli merket med en bøye, sier James Elliot, sjef for marin sikkerhet hos den amerikanske kystvakten i Texas, i en pressemelding.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR