BP forbereder seg på å stenge ned det britiske rørledningssystemet Forties, som står for nærmere halvparten av den britiske råoljeleveransen. årsak? Streik.

De ansatte på oljeraffineriet Grangemouth har varslet streik fra lørdag av etter konflikt om pensjon. Forhandlingene kollapset onsdag kveld, og raffineriet har stengt ned gradvis i løpet av uken.

Lørdag stenges en kraftstasjon på raffineriet som leverer nødvendig damp og elektrisitet til det nærliggende prosesseringsanlegget Kinneil Forties også ned. Det er dette som tvinger Forties, som leverer 700.000 fat olje per dag, til stenge ned, melder Upstreamonline.

Ringvirkningene er store. Forties tar imot olje fra 70 oljefelt i Nordsjøen, som nå blir nødt til å stenge av produksjonen. Samtidig stenges produksjonen av det som tilsvarer en tredel av britenes totale gassbehov ned.

Vi har startet prosessen som leder fram mot en nedstengning. Vi venter at strømmen gjennom systemet vil opphøre i løpet av lørdag kveld, sier en talsmann for BP til Reuters fredag morgen.

Talsmannen legger til at det fremdeles er mulig å unngå en nedstengning kraftverket på det Ineos-eide Grangemouth-raffineriet hvis arbeiderne ombestemmer seg fort.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR