Farstad Shipping har inngått avtaler til en verdi av inntil 420 millioner kroner. Avtalene er inngått med ENI og australske ADA.,Petro.no

Ankerhåndteringsfartøyet «Far Sword». Foto: Farstad Shipping

De nye avtalene sikrer Farstad Shipping fortsatt arbeid tilknyttet to rigger til bedrede ratenivå, opplyser selskapet i en melding fredag.

For AHTS «Far Sound» og «Far Sword» er det inngått avtaler med ENI for en periode på 240-260 dager.

Skipene skal støtte ENI sitt boreprogram med den halvt nedsenkbare riggen «Jack Bates» utenfor Indonesia.

Begge skipene er av typen UT712L. Oppstart er planlagt til begynnelsen av oktober.

For AHTS «Lady Astrid» og «Lady Caroline» er det inngått 1 års kontrakt (+1 års opsjon) med Australian Drilling Associates (ADA). Disse skipene er en mindre variant av typen UT712.

Skipene skal støtte et boreprogram med den halvt nedsenkbare riggen » Songa Venus» utenfor Nordvest Australia. Her vil oppstarten være i begynnelsen av oktober.

Farstad Shipping har i dag en flåte på 51 skip, fordelt på 23 forsyningsskip og 28 ankerhåndteringsskip. I tillegg har selskapet 7 skip under bygging ved norske verft.

Selskapets aktiviteter drives fra Ålesund, Aberdeen, Melbourne, Singapore og Macaé. Samlet antall ansatte på land og på sjø er rundt 1.550. Selskapets strategi er å være en langsiktig og betydelig leverandør av store, moderne offshore servicefartøyer til oljeindustrien internasjonalt.

Forrige artikkelOljerørledning ødelagt i Nigeria
Neste artikkelStatoilHydro støtter Torpedostuperen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR