Produksjonen fra de danske feltene Nini, Nini Øst og Cecilie, eid av Dong og Noreco, er nok en gang forsinket.

Dong Energy, som er operatør, hadde planlagt gjenopptakelse i forrige uke. Ifølge selskapet starter produksjonen på Siri-plattformen (vertsplattformen for de tre satellittfeltene) tidligst neste måned.

Som tidligere meldt ble produksjonen fra Nini, Nini Øst og Cecilie stengt ned i midten av juli da det på Siri-plattformen ble oppdaget en ny sprekk i en støttevegg på innsiden av sponsontanken (støttestruktur for stigerør forbundet med lagringstank). En permanent reparasjon av Siri-plattformen er ikke forventet ferdigstilt før neste sommer. Operatøren har imidlertid uttalt at produksjon fra satellittfeltene kan fortsette via en midlertidig løsning som innebærer at oljen produseres direkte til et tankskip.

Ifølge operatøren er en slik løsning klar slik at produksjonen kan gjenopptas operasjonelt, men selskapet har enda ikke mottatt de nødvendige godkjenninger fra danske myndigheter. Dong Energy jobber nå med å gjenoppta produksjonen.

Forrige artikkelRekordresultat i AF Gruppen
Neste artikkelSetter ikke helikoptre på bakken

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR