Den årlige turen til Houston og OTC står for døren med Greater Stavanger som turleder og arrangør for mange av de norske arrangementene som arrangeres under verdens største oljemesse. Selve messen arrangeres 2-5 mai, men den norske delegasjonen reiser over til Housten allerede i slutten av uken for å tilrettelegge og forberede de mange arrangementer som skal gjennomføres i uken som følger. Kilde: Greater Stavanger

Allerede 30.april starter programmet med OTC Kick-off hos Stavanger selskapet CYVIZ som har kontorer i Houston. Samme kveld møtes Stavanger delegasjonen til den tradisjonelle get together i regi av Region Stavanger på Galleria.

Felix
Felix Laate, prosjektleder i Greater Stavanger

– Det er tydelig at mange selskaper ser nytten av å dra utenfor regionen, også i vanskelige tider, sier prosjektleder i Greater Stavanger Felix Laate. For første gang er vi én norsk delegasjon. Dette gir mulighet til å bygge nettverk med alle nordmenn på OTC, på tvers av regioner! – Greater Stavanger inviterte flere regioner til å delta på vår årlige delegasjonsreise da vi tror det kan være en markedsmessig fordel å knytte regionene sammen. Det er naturlig at Stavanger, som Norges oljehovedstad, leder delegasjonen til oljemessen, sier Laate. 63% av deltakerne kommer fra næringslivet, mens resten er godt fordelt mellom representanter fra akademia og offentlig sektor. 

På fjorårets delegasjonsreise, hvor det kun reiste en Stavanger-delegasjon, viste det seg at over 55% mente reisen hadde ledet til konkrete kontrakter eller avtaler. Noen av de som svarte nei, påpekte at reisen derimot hadde ledet til mange nye kontakter som forhåpentligvis på et senere tidspunkt vil lede til nye avtaler. Mange ga tilbakemelding om at nettverksbygging var en stor årsak til at folk valgte å reise med oss. Av den grunn er store deler av programmet preget av nettverksarrangementer.

Som vanlig byr programmet også på faglige parallellsesjoner hvor temaene i år er ”Subseateknologi og innovasjon”, ”Boring brønnteknologi: Digitalisering og integrerte operasjoner”, ”Strategier for økonomisk vekst, transformasjon og innovasjon”, ” NorTex data Science Cluster Workshop: boring & brønnteknologi”. I tillegg arrangerer blant DNB en båttur, Næringsforeningen en utflukt til Galveston, Greater Stavanger et frokostseminar, Konsulen en mottakelse og SR-bank sin årlige OTC-middag.

Det er også lagt inn et bedriftsbesøk til Baker Hughes for å vise hvordan Baker Hughes har opplevd og utnyttet teknologioverføring som har dukket opp fra deres Pumps & Pipes-engasjement.

Det er over 180 delegater som til nå har meldt seg på turen til OTC i Houston.

Nyhetsbrev fra Petro.no

 

Forrige artikkelFrp ønsker oljebransjen velkommen til Lofoten og Vesterålen
Neste artikkelOljeprisen peker nedover

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR