Gazprom har søkt om en forlengelse av lisensen. Den eksisterende lisensavtalen vil trolig bli utsatt til 2017-2018.

– Søknaden om å endre lisensavtalen for Shtokman er mottatt. Arbeidsgruppen har ennå ikke vurdert den, sier Igor Plesovskikhfor, nestleder for den føderale etaten for russisk sokkel, ifølge Barentsobserver .

– Tidsrammer vil bli endret og flyttet til senere datoer enn det om var forutsatt i tillatelsen.

Den eksisterende lisensavtalen vil trolig bli utsatt til 2017-2018.

Shtokman-gassfeltet i Barentshavet øst skulle utvikles av et konsortium bestående av Gazprom (51 prosent), Statoil (24 prosent) og Total (25 prosent). Statoil gikk ut av prosjektet i august i år.

Under ONS i Stavanger i august, bekreftet Gazprom-styremedlem Vsevolod Cherepanov at prosjektet ville bli utsatt fordi utviklingskostnadene var for høye på daværende stadium.

Samtidig bekreftet Gazprom at «nye data» blir samet inn og at selskapene pg partnerne ikke bør ta «forhastede beslutninger», ifølge Barentsoberver.

Også Andrey Krivirotov, som er leder for samfunnskontakt i Shtokman Development Company, mener det er en fremtid for Shtokman-prosjektet.

– Det faktum at Shtokman-prosjektet blir satt på vent gir oss mulighet til å revurdere konsepter og gjøre det enda bedre, sier han til Barentsobserver.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR