Akter EU å frigjøre krisereserver av olje for å hjelpe USA etter orkanen Katrinas herjinger? Svaret på spørsmålet avhenger av hvem du spør.

(NTB-Reuters):

Avisen The Financial Times skrev fredag at EU var beredt til å åpne tappekranene i beredskapslagre av olje for å hjelpe USA. Storbritannias utenriksminister Jack Straw sier imidlertid at EU ikke overveier slike tiltak.

– Dette har ikke streifet folk fordi det finnes et verdensmarked for olje, sa Straw til pressen og la til at EUs utenriksministeres tanker om hjelp til USA heller går i retning av katastrofehjelp og humanitær hjelp.

Kort tid senere uttalte imidlertid EUs utenrikspolitiske koordinator Javier Solana seg til pressen. Solana ville ikke avvise at EU kunne komme til å gi USA oljebistand hvis Washington ber om det.

– Vi er i kontakt med dem og kommer til å gi dem alt de måtte be om, være det seg oljereserver i forskjellige land eller andre ting de måtte trenge, sa Solana. (©NTB)

Forrige artikkelNy boreteknikk øker utvinningen
Neste artikkelBrønnrammene på plass på Ormen Lange

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR