Fire Protection Engineering AS (FPE) er tildelt en serviceavtale for brannslokkesystem til Goliat av Eni Norge.,Kontrakten omfatter idriftsettelse av slokkesystem, service, periodisk vedlikehold og teknisk driftstøtte.

Goliat FPSO-en er basert på det norske Sevan 1000-konseptet. Goliat er en skreddersydd og spesialtilpasset plattform for å kunne drive sikker og stabil oljeproduksjon i Barentshavet.

Goliat-feltet er lokalisert 80 km vest for Hammerfest. FPE fikk i 2011 leveransen av brann slokkesystemet fra Hyundai Heavy Industries i Korea som bygger Goliat FPSO-en for Eni Norge AS.

– FPE berømmer Eni Norge AS for å sikre overføring av kompetanse om installert utstyr fra prosjekt til drift, og vi gleder oss til å bidra til kostnadseffektivt
vedlikehold og høy oppetid av produksjonen på Goliat, sier Rolf Thorkildsen, administrerende direktør i FPE.

– Vår fordel er at vi selv sitter på all dokumentasjon og kunnskap om installert utstyr i denne kategorien på Goliat. Dette vil utvilsomt bidra til optimalisert service og vedlikehold, samt totaloversikt over utstyrets levetid, sier Thorkildsen.

FPE er en del av Align-gruppen som leverer sikkerhetskritiske løsninger innen Teknisk Sikkerhet til den internasjonale olje- og gassindustrien.

Align-gruppen leverer pumpe systemer, branntekniske systemer, brann- og gassystemer, samt FEED/Modifikasjonsløsninger innenfor teknisk sikkerhet gjennom Aligns datterselskaper.

Align-gruppen eies av Hitec Vision og Converto Capital via Bokn Invest.

Forrige artikkelHval under subsea jobb
Neste artikkelHMS-utfordringer i nordområdene – Klimatiske forhold og kommunikajson

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR