Ifølge en markedsrapport utgitt av Transparency Market Research FPSO Market – Global Industry Analysis, Size, Share, Growth, Trends and Forecast, 2015 – 2021 ventes det en økning i globale investeringer fra $15,86 mrd i 2014 til $43.39 mrd i 2021. Det betyr en årlig vekst i investeringer på 16,2% i årene 2015 til 2021 i FPSO-markedet.

Hovedveksten tilskrives de ventede økte investeringer i olje- og gassleting i dypvannsområder (500 til 1499 meter) og på ultradypt vann (1500 meter og oppover).

Overproduksjon på nåværende olje- og gassfelt verden over har ført til en økende bekymring for utvinning av nye olje- og gassreserver for å møte fremtidens energibehov. Som en følge av dette, har olje- og gassleteselskaper i større grad presset frem leting etter olje og gass fra land (og nær land) over til offshore, som i sin tur driver veksten i FPSO-markedet.
FPSO`er er  egnet til å operere under tøffe arbeidsmiljø, og dette, sammen med kravet om høye investeringskostnader og tekniske utfordringer knyttet til installasjon av faste produksjonsplattformer eller infrastruktur på avsidesliggende steder vil gjøre FPSO-markedet attraktivt i årene som kommer viser rapporten.

Usikkerhet rundt miljøhensyn, samt svingninger i oljeprisen er faktorer som kan utfordre den ventede veksten i FPSO-markedet.

Les også: Statoil velger FPSO for Johan Castberg

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelMeklingen på landbaseoppgjøret i gang
Neste artikkelOljeprisen tilbake etter fall torsdag kveld

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR