Alfa Laval kjøper bergensselskapet Frank Mohn AS for 13 milliarder kroner.,Alfa Laval er en ledende produsent av pumper, varmevekslere, ventiler og separatorer, og har sitt hovedkontor i Lund i Skåne. Ifølge en melding fra selskapet har de kjøpt Frank Mohn, some r en ledende produsent av subsea pumpesystem til marine- og offshoremarkedet.

– Frank Mohn er et fremragende selskapet som vi har fulgt tett i flere år. Selskapet har høyt kvalifiserte medarbeidere, høykvalitetsprodukter og en markedsledende posisjon innen segmenter som tilbyr attraktive langsiktige vekstutsikter, sier konsernsjef Lars Renström i Alfa Laval Group.

– Kombinasjonen av Frank Mohn og Alfa Laval vil gi et svært attraktivt tilbud av produkter , systemer og tjenester, og det vil styrke vår ledende posisjon som leverandør av kritiske systemer for skip og offshore olje -og gassproduksjonsenheter, sier han.

Frank Mohn har 1200 ansatte, og omsatte i fjor for NOK 3,4 milliarder kroner.

– Konsolidering og globalisering finner sted i alle bransjer. Vi har vist konkurransekraft gjennom innovasjon, kvalitet og et langsiktig perspektiv på kunderelasjoner. Alfa Lavals engasjement og fokus på kvalitetsprodukter til et internasjonalt marked er en arv vi deler, sier Trond Mohn, styreleder i Frank Mohn AS.

– Alfa Laval er det eneste selskapet vi kunne se som en ansvarlig og langsiktig eier av Frank Mohn AS, og jeg er veldig glad for at vi har kommet til enighet, sier Mohn.

– Gjennom Alfa Lavals industrielle plattform og globale rekkevidde er vi sikre på at Framo vil fortsette å betjene krevende kunder og fremme sin posisjon som en global leder.

Les også: Svensk subsea ser mot Norge

Forrige artikkelSøkerkø til offshore-forpleining
Neste artikkelVerdande spuddet

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR